Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Kisar dengan 2 cawan air. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau.
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Kisar dengan 2 cawan air. Discover (and save!) your own pins on pinterest.
Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau.
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Masukkan kelapa parut, air, gula . Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Cara penyediaan kuih ketayap : Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air. Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak.
Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Kisar dengan 2 cawan air. Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah.
Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Masukkan kelapa parut, air, gula . Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Cara penyediaan kuih ketayap : Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau. Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap : Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kisar dengan 2 cawan air.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Kisar dengan 2 cawan air.
Sangai tepung kacang hijau lagi sekali.
Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak. Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan kelapa parut, air, gula . Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk . Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa.
Kuih Hijau Inti Kelapa / Nshafeareen Kuih Peria Inti Kacang Hijau. Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kuih ini mempunyai dua bahan iaitu hijau dan putih.bahagian yang berwarna hijau itu diperbuat dari tepung pulut dan inti kelapa.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau.
Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah.
Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau.
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung. Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah. Cara penyediaan kuih ketayap : Sangai tepung kacang hijau lagi sekali. Boleh terus salut dengan tepung kacang hijau. Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk .
Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Bila kuih dah terapung, tanda kuih telah masak.
Kisar dengan 2 cawan air.
Letakkan inti di atas adunan ketayap yang dilenggang tadi gulungkan dan sedia untuk .
Kuih tepung gomak pandan adalah kuih tradisional yang mempunyai inti kelapa manis di dalamnya dan dilumurkan dengan tepung kacang hijau.
Buah melaka · 2 cawan tepung pulut · air secukupnya · sedikit pewarna hijau · inti buah melaka · setengah kelapa parut kasar · 4 sdb gula merah.
Ayak dan blend lagi sehingga dapat tekstur seperti tepung.
Post a Comment for "Kuih Hijau Inti Kelapa / Nshafeareen Kuih Peria Inti Kacang Hijau"